Extracorporeal ShockWave Therapy (ESWT) oftwel Shockwave is een revolutionaire behandelmethode, speciaal bedoeld voor behandeling van chronische spier- en peesaandoeningen. Langdurige blessures die hardnekkig zijn, kunnen met behulp van onze speciaal ontworpen apparatuur effectief worden behandeld.

Shockwave is ontstaan vanuit de technologie van de niersteenvergruizing. Deze schokgolfmethode, waarmee urologen al decennialang nierstenen succesvol verwijderen zonder te opereren, wordt sinds 1990 in aangepaste vorm wereldwijd gebruikt en verder ontwikkeld door orthopedisch chirurgen. Inmiddels blijkt dat Shockwave therapie een stimulerend effect heeft op botgenezing ( specifiek voor pseudarthrose en slecht helende fracturen) en helend werkt bij chronische peesontstekingen. Zo worden de verhardingen in de pezen aanzienlijk minder en verdwijnen kalkafzettingen meestal helemaal, waardoor er weer ruimte ontstaat en onder andere de doorbloeding in de pees weer kan optimaliseren.

Sinds 2001 werkt Bousema & Van Kuijk fysiotherapie als één van de eerste fysiotherapiepraktijken in Nederland met de behandelmethode Extracorporal Shockwave Therapy (ESWT). In samenwerking met de orthopedische geneeskunde en sportgeneeskunde is deze therapievorm in Breda geïntroduceerd.

De indicaties voor deze therapie zijn:

-Fascitis Plantaris (hielspoorklachten)

-Laterale en Mediale Epicondylitis (tenniselleboog en golferselleboog)

-Achillespeesblessures

-Impingementklachten in de schouder, met of zonder aangetoonde calcificaties

-Apexitis Patella (Jumpers-knee)

-Shin Splints (Springschenen)

-Adductoren tendinopatie (liesklachten)

-Tensor Fascia Latae Frictiesyndroom

Voor meer informatie over de vergoeding / kosten én of u in aanmerking komt voor deze behandeling kunt u het beste contact met ons opnemen.