De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de hamstring, knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt in een speciaal ingerichte praktijk. Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen en chirurgen.

Centraal binnen de behandeling staat de preventieve zorg en voorkomen van herhaaldelijk letsel voor zowel de recreatieve sporter als de sporter op topsportniveau.

Aangesloten sportvereniging

Naast de mogelijkheden voor revalidatie is de praktijk actief betrokken bij de Bredase Sport Vereniging Boeimeer. (https://www.boeimeer.nl)

• Spreekuur
• Hersteltrainingen op het veld
• Verzorging op het veld tijdens wedstrijden