COOL programma: ‘Leefstijl in Balans’

Wat is het doel?

Het programma is gericht op het verbeteren van de algehele leefstijl van mensen die als doel hebben, om blijvend gewicht te verliezen. Naast betere eetgewoontes en meer beweging, is er ook aandacht voor slaap, ontspanning, stress, vitaliteit en werk/ privé balans

Wat houdt het in?

CooL is een 2-jarig programma en streeft naar een verbetering in de leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven. Dat wil zeggen, dat er zal worden gewerkt aan inzicht in basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen zonder een te grote focus op gewicht of voedingsinname. Je leert zo zelf een bewuste, gezonde keuze te maken op basis van wat bij jou past. Gedragsverandering kost veel tijd en aandacht. Vandaar de langdurige begeleiding.

Het programma bestaat uit 8 individuele gesprekken met mij als leefstijlcoach en 16 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur. De groepsbijeenkomsten zullen ongeveer één keer in de maand plaatsvinden.

Deelname wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor volwassenen met motivatie tot aanpassing in leefstijl. Je kunt deelnemen als je voldoet aan één van deze voorwaarden:

  • Je hebt een BMI van 30 of hoger OF
  • Je hebt een BMI van 25 of hoger én een middelomtrek van: 102cm of meer (mannen) of 88cm of meer (vrouwen) OF
  • Je hebt een BMI van 25 of hoger i.c.m. een gewicht gerelateerd gezondheidsrisico (zoals een verhoogd risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekten).

Achtergrond

Vanaf januari 2019 is het CooL (Coaching op Leefstijl) programma opgenomen in de basisverzekering als Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Dit programma bieden wij aan, in samenwerking met Zo Healthy. Zo Healthy is een onderdeel van de Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken. Bij deze organisatie is het merendeel van de huisartsen aangesloten.

Door wie?

Mijn naam is Jolie van der Sanden, inmiddels werk ik ruim 15 jaar bij Bousema & Van Kuijk fysiotherapie. Tot vorig jaar ben ik werkzaam geweest als fysio/oedeemtherapeut binnen de praktijk. Inmiddels richt ik me volledig op het coachen. Door mijn ruime ervaring met het behandelen van patiënten met chronische klachten, besloot ik dat het tijd werd om mijn kennis te verbreden. Met het coachen naar een gezondere leefstijl, geef ik mensen hun regie terug naar kwaliteit van leven. Door het zoeken naar innerlijke motivatie en het opstellen van persoonlijke doelen, kan ik begeleiden naar duurzame gedragsverandering.

Veranderen naar een gezonde leefstijl kost tijd, aandacht en inspanning. We zijn nu eenmaal gewoontedieren. Het goede nieuws is, dat gewoontes te veranderen zijn. Als nieuw gedrag een gewoonte is geworden, kost het nauwelijks moeite meer en levert dat veel extra’s op. Stel kleine doelen en vier kleine successen, want door positieve ervaringen ontstaan nieuwe successen!

Voor vragen kunt u mailen naar leefstijlcoach@bousemavankuijk.nl of bellen naar 076-5934880.

Aanmelding

Voor dit programma heb je een doorverwijzing van de huisarts of specialist nodig.

U kunt zich aanmelden voor begeleiding via de website van Zo Healthy Leefstijl & preventie met deze link.
Aanmeldformulier begeleiding (zohealthylife.nl)