Nieuw in de praktijk: Traject ‘Gezonde start voor moeders’

Wanneer je zwanger bent, wil je natuurlijk goed voor jezelf zorgen. Als je overgewicht hebt, brengt een zwangerschap risico’s met zich mee. Je hebt namelijk meer kans op complicaties tijdens de zwangerschap, de bevalling en je herstelperiode.

Verloskundigen adviseren je daarom om niet meer dan het normale, gezonde gewicht aan te komen. Door gezond te leven kun je de risico’s dus verminderen.

Maar het kan, juist tijdens de zwangerschap, moeilijk zijn om gezonde gewoontes aan te leren of vol te houden. Om jou daarbij te helpen, is het programma ‘Gezonde start voor moeders’ ontwikkeld.

Dit programma begeleidt toekomstige moeders bij het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Zodat je in de zwangerschap gezond zwaarder wordt en je na de bevalling makkelijker een gezond gewicht bereikt. Tijdens het programma leer je alles over gezonde voeding, beweging, slaap en ontspanning tijdens en na de zwangerschap.

Voor dit programma is een verwijzing nodig van je verloskundige, gynaecoloog of huisarts.

Dit traject wordt begeleid door Jolie van der Sanden in onze praktijk in het NAC stadion in Breda op vrijdagochtenden van 9.30u.-11.00u.

Klik hier voor meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden.